Koeman trots op zijn jonge internationals

Jw
2 september 2012, 12:20

Feyenoord is dit seizoen al vroeg uitgeschakeld in Europa, maar voor de club geen reden tot paniek. De stijgende lijn is ingezet, met een aantal grote Nederlandse talenten voorop. Zo werden er vier spelers van Feyenoord opgeroepen voor het Nederlands elftal. "We kunnen daar als Feyenoord trots op zijn", zegt trainer Ronald Koeman.

"Het geeft aan dat Feyenoord meetelt, misschien wel meer dan ooit de afgelopen jaren", aldus Koeman op de website van Feyenoord. "Dat is een mooie ontwikkeling. Spelers zien ook dat ze zich bij deze club ontwikkelen en een stap richting Oranje kunnen maken. De bondscoach staat daar ook voor open, begrijp ik. Jonge spelers krijgen kansen op basis van hun prestaties bij hun club."

Eén van de verrassende namen bij Oranje is die van Daryl Janmaat. De verdediger zit nog maar net bij Feyenoord, maar presteert uitstekend. Dat is bondscoach Louis van Gaal ook opgevallen. "Dit komt natuurlijk heel snel voor hem", vervolgt Koeman. "Aan de andere kant ben ik daardoor niet verrast, omdat het om een positie gaat die niet heel ruim bezet is. Op basis van wat Daryl bij Feyenoord heeft laten zien, is het logisch dat hij een van de gegadigden is voor deze positie."

Voor Feyenoord komt de wedstrijd tegen Vitesse vroeg. De Rotterdammers speelden donderdag nog de uitwedstrijd tegen Sparta Praag. "Zeker omdat we zondag al om half één spelen. Gelukkig beschikken we over een goede, fitte groep, alleen is het jammer dat Stefan de Vrij wegvalt. De eerste diagnose nadat hij gisteren uitviel met een hamstringblessure is een spierscheuring, dus in dat geval zal hij er zes tot acht weken uit zijn. Dat is een streep door de rekening."

Feyenoord neemt het vanmiddag om 12.30 uur op tegen Vitesse. "Vitesse is een club die zal kijken naar de bovenste vijf of zes plaatsen. In dat opzicht wordt dit een moeilijke uitwedstrijd, maar als we die winnend kunnen afsluiten kunnen we terugkijken op een prima start van de competitie."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen