De Jong trots op succesvolle tijd bij City

Jw
1 september 2012, 14:06

Nigel de Jong tekende vrijdag een meerjarig contract bij AC Milan. De 27-jarige middenvelder komt over van Manchester City, waar hij sinds 2009 speelde. De kuitenbijter speelde er veel wedstrijden, maar merkte dat hij niet meer onomstreden was. De oud-Ajacied vond het daarom tijd voor een nieuw avontuur, geeft hij aan.

De Jong werd aangetrokken op het moment dat City net in handen was gevallen van een rijke oliesjeik. Hij maakte mee hoe de club van een grijze middenmotor uitgroeide tot kampioen van Engeland.

"Dit is mooi allemaal. Ik ga goed weg bij Man City en kom goed binnen bij AC Milan", vertelt De Jong in het Algemeen Dagblad. "Ik ben met een heel goed gevoel weggegaan. Ik heb bij City drieënhalf jaar gespeeld, het hele project daar moest nog van de grond komen."

"Ik heb er drie prijzen gewonnen, de landstitel, de FA Cup en de Community Shield. In alle drie de gevallen stond ik op het veld toen de prijzen werden uitgereikt. Daar ben ik trots op en blij mee."

De Jong kijkt met goede gevoelens terug op zijn tijd in Manchester. "De selectie is een hechte groep, dat ziet niet iedereen misschien maar het is wel zo. Een mooie club en een mooie groep. Maar op een bepaald moment is er een einde aan je verblijf. Ik speelde nog wel, maar voelde ook dat mijn positie niet meer onomstreden was. Geen probleem. Dan ga je kijken of er elders plaats is."

AC Milan is de vierde club van Nigel de Jong. De verdedigende middenvelder speelde eerder voor Hamburger SV en Ajax.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen