Excelsior boekt eerste seizoenszege

17 augustus 2012, 21:54   Bijgewerkt: 17 augustus 2012, 22:22

Excelsior heeft de eerste seizoensoverwinning te pakken. De Kralingers herstelden zich van de valse start in de Jupiler League tegen mededegradant De Graafschap (2-0) van vorige week door vrijdagavond in eigen huis af te rekenen met FC Emmen: 2-0. Mick van Buren velde met twee treffers hoogstpersoonlijk het vonnis over de bezoekers uit Drenthe.

Onder tropische omstandigheden werd er afgetrapt op Woudestein. Terwijl het kwik boven de 25 uitkwam, tekende Roland Alberg namens Excelsior na vijf minuten voor het eerste echte gevaar door uit een vrije trap naast te mikken. Een paar minuten later kon het thuispubliek alsnog juichen, nadat Van Buren Excelsior vanaf de elfmeterstip op voorsprong had gezet.

Waren er na de eerste speelronde nog zeven ploegen met het maximale aantal punten, na vanavond zijn dat er nog vier: MVV, SC Cambuur, Helmond Sport en Sparta.

MVV versloeg FC Oss, dat het eerste competitieduel nog had gewonnen, met 2-0 dankzij treffers van aanwinst Mark Veldmate en invaller Bryan Smeets. SC Cambuur zette Fortuna Sittard in Leeuwarden met dezelfde cijfers opzij (2-0). Mart Dijkstra en Michiel Hemmen waren in de eerste helft trefzeker. Helmond Sport won met minimaal verschil van Almere City FC (2-1); Emrullah Guvenc tekende tien minuten voor tijd voor de winnende treffer. Sparta boekte een nipte uitzege op FC Den Bosch (1-2), dat de laatste 25 minuten door moest met tien man nadat Jelle de Bock een rode kaart had gekregen.

De Graafschap, dat na de eerste speelronde op basis van het doelsaldo fier aan de leiding ging, ontsnapte aan zijn eerste nederlaag van dit seizoen in de Jupiler League. In Deventer kwam het elftal van trainer Pieter Huistra tegen Go Ahead Eagles pas in de slotseconden op 2-2.

Binnen een kwartier zette Anco Jansen De Graafschap op voorsprong. Vervolgens scoorden Marnix Kolder en Jop van der Linden voor de thuisclub van de Twentse coach Erik ten Hag. Karim Tarfi zorgde uiteindelijk net op tijd uit een fraaie vrije trap voor de gelijkmaker.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl