"Olympisch team speelt zoals het grote Spanje"

23 juli 2012, 19:18   Bijgewerkt: 23 juli 2012, 19:28

De olympische equipe van Brazilië wordt alom gezien als dé titelkandidaat voor het goud in Londen, maar ook Spanje beschikt over een sterke selectie. Met onder andere drie EK-gangers en een aantal grote talenten in de ploeg droomt ook het Zuid-Europese land van de hoofdprijs op de Spelen.

"Door de prestaties van de A-ploeg is de druk op ons erg groot", doelt keeper David De Gea tegenover The Guardian op de EK-eindzeges in 2008 en 2012 en de WK-titel van 2010. "De lat ligt hoog, maar dat werkt vooral motiverend. De olympische ploeg wil de prestaties van het grote Spanje evenaren."

De doelman van Manchester United roemt de kracht van het Spaanse olympisch team. "Veel spelers kennen elkaar al vanaf het vertegenwoordigende elftal Onder-15. Daarnaast is het veelzeggend dat iedereen bij de ploeg wil horen. Niet alleen de EK-winnaars Juan Mata, Jordi Alba en Javi Martínez. Ook Sergio Busquets had graag meegespeeld. En dat terwijl hij met de Spaanse ploeg alles heeft gewonnen…"

"Het olympisch team speelt zoals het grote Spanje. De speelwijze is op alle niveaus gelijk: van achteruit opbouwen, druk zetten. Wij zullen altijd worden vergeleken met het seniorteam. Maar wij weten dat ook de olympische ploeg over veel kwaliteit beschikt", aldus De Gea.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen