Utrecht vestigt primeur met zege op Ajax

5 februari 2012, 15:02   Bijgewerkt: 5 februari 2012, 15:10

FC Utrecht legde Ajax zondag in de Amsterdam ArenA met 0-2 over de knie. De Domstedelingen zorgden met de overwinning voor een bijzondere primeur. Het was voor het elftal van trainer Jan Wouters de vierde achtereenvolgende competitiezege op Ajax. Nog nooit versloeg een club Ajax in de competitie vier keer op rij.

Eerder dit seizoen was FC Utrecht in De Galgenwaard met 6-4 te sterk voor Ajax. Vorig seizoen won FC Utrecht de thuiswedstrijd met 3-0 en zegevierde het in het uitduel met 2-1 over de regerend landskampioen.

De uitslag was om meerdere redenen bijzonder. Frank de Boer had als hoofdtrainer van Ajax, een functie die hij sinds eind 2010 uitvoert, nog geen competitieduel in de ArenA verloren. Van de tot zondag 16 gespeelde thuiswedstrijden onder zijn leiding won Ajax er 12 en eindigden er vier onbeslist.

Voor Utrecht betekende het juist de eerste competitiezege sinds 6 november, toen Ajax met 6-4 aan de kant werd gezet. Buiten het eigen stadion wonnen de Domstedelingen zelfs niet meer sinds 11 september (2-3 bij Excelsior).

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen