Suarez maakt veel reacties los in Engeland

Koen Freriks
12 februari 2012, 13:20

Luis Suarez heeft Engeland weer op zijn kop gezet. De spits van Liverpool kon de gemoederen tussen zijn club en Manchester United zaterdag bedaren, maar zorgde voor het tegenovergestelde door de hand van Patrice Evra te weigeren. De woedende reacties stromen binnen.

De klasse van Suarez staat buiten kijf, maar soms overschrijdt het mannetje uit het Uruguayaanse Salto een grens. Volgens United-trainer Sir Alex Ferguson was dat het geval toen hij Evra uitschold voor 'zwarte' en deed hij dat zaterdag weer voor de kraker op Old Trafford. "Suarez is een schande voor Liverpool. Hij zou nooit meer voor die club mogen spelen", brieste de Schot na de door zijn ploeg gewonnen kraker (2-1)

Gordon Taylor is directeur van de vereniging Professional Footballers' Assosciation (PFA). Hij baalt van het nieuwe incident. "We voeren een grote actie waarin het thema respect centraal staat. Je kunt inderdaad stellen dat we door deze actie weer meer werk moeten verrichten. Maar goed, niemand heeft gezegd dat de strijd tegen racisme makkelijk zou zijn."

Volgens Taylor hadden de kemphanen een streep kunnen zetten onder het racistische incident. "We hoopten vurig dat de twee heren elkaar de hand zouden schudden. Het is erg teleurstellend dat, dat niet is gebeurd." Taylor wil nu met de Engelse voetbalbond, die Suarez eerder schorste voor acht wedstrijden, om de tafel.

Liverpool-trainer Kenny Dalglish wilde zelf nog niet reageren. Het is daarom nog onduidelijk of hij zijn oogappel aanspreekt op het incident. Evra provoceerde Suarez op zijn beurt na afloop van de wedstrijd, waar het Liverpool-kamp weer niet blij mee was.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen