Lodeiro is gretig: "Zolang ik maar speel"

Koen Freriks
26 januari 2012, 21:16

Nicolas Lodeiro maakte zondag voor Ajax de gelijkmaker tegen AZ. De Uruguayaanse middenvelder zit in Amsterdam momenteel tussen de basis en de bank. Daarom maakt het hem niet uit op welke positie hij speelt, zegt hij in een interview met FIFA.com.

Lodeiro had een zware aanpassingsperiode bij Ajax. De international van Uruguay brak twee keer zijn voet, waardoor hij meer dan een half jaar uit de roulatie was. "Dat was een enorm moeilijke periode, maar ik heb er ook veel van geleerd", aldus Lodeiro, die bewust niet is gaan revalideren in zijn vaderland. "Ik heb Europa nooit opgegeven. Ik heb nog steeds de grote wens om hier te slagen en dus blijf ik hier."

Door blessures bij de drie spitsen van Ajax kwam Lodeiro in de spitspositie terecht. Daar lijkt Siem de Jong nu weer de voorkeur te krijgen van trainer Frank de Boer, maar er zijn meer posities onderbezet. Lodeiro maakt het niet uit, hij wil zich bewijzen. "Ik heb mijn hele leven op het middenveld gespeeld, maar ik houd van voetbal. Ik heb er dus geen problemen mee als ik in de spits of op de vleugels moet spelen. Zolang ik maar speel."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen