Italië verslaat Spanje, Duitsland klopt Brazilië

10 augustus 2011, 22:44   Bijgewerkt: 10 augustus 2011, 23:05

Regerend Europees én wereldkampioen Spanje is woensdag tegen een zeldzame nederlaag aangelopen. Op bezoek bij Italië verloor de bewierookte ploeg met 2-1. Alberto Aquilani maakte in de slotfase het winnende doelpunt voor Italië.

Riccardo Montolivo zette Italië al na elf minuten op voorsprong. Nog voor rust zorgde Xabi Alonso met een benutte strafschop voor de gelijkmaker, maar op de late treffer van Aquilani had de wereldkampioen geen antwoord. De nederlaag van Spanje maakt het extra jammer dat de oefenduel van Nederland tegen Engeland niet doorgegaan is. Als Oranje gewonnen had, was de ploeg Spanje nu voorbij gestoken als nummer één van de wereld. Het duel kon niet doorgaan wegens rellen in Londen.

In Stuttgart zorgde Duitsland, de nummer drie van de wereldranglijst, voor een fraaie prestatie door Brazilië te verslaan. Bij rust was de stand nog 0-0, na rust kwam de thuisploeg via Schweinsteiger (strafschop) en Götze op 2-0. Robinho bracht eveneens vanaf elf meter de spanning terug, maar invaller Schürrle besliste de wedstrijd. In de blessuretijd maakte de Braziliaanse vedette Neymar nog de 3-2.

Voor Duitsland was het de eerste overwinning op Brazilië in achttien jaar.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl