Utrecht niet in zee met proefspeler Villafane

9 maart 2011, 10:19   Bijgewerkt: 9 maart 2011, 10:26

Santiago Villafane is er niet in geslaagd een contract af te dwingen bij FC Utrecht. De 22-jarige rechtervleugelverdediger was de afgelopen week op proef in de Domstad, maar heeft onvoldoende indruk weten te maken op de technische staf.

"We vonden het best een goede speler, met name in balbezit. Hij heeft een goede techniek, maar verdedigend zagen we wel wat probleempjes. We zochten een exceptionele verbetering vergeleken met wat we nu en richting toekomst in huis hebben, maar dat hebben we niet gezien", is de duidelijke taal van technisch directeur Foeke Booy in AD Sportwereld over de Argentijn, die in het verleden bij Real Madrid speelde. "Santiago is een volwassen speler, maar er bovenuit steekt-ie niet. Dan moet je ook geen inspanning doen om hem te halen. Ik heb altijd gezegd dat de eigen opleiding voorgaat, tenzij er van buiten iets te halen valt dat heel veel beter is."

Dit seizoen is de 32-jarige Tim Cornelisse de vaste rechtsback van FC Utrecht, maar zijn contract wordt niet verlengd. Mark van der Maarel, afkomstig uit de eigen jeugdopleiding, lijkt nu de belangrijkste kandidaat om Cornelisse op te volgen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen