KNVB wil Europa League-finale in ArenA

12 januari 2011, 11:00   Bijgewerkt: 12 januari 2011, 11:14

De KNVB hoopt dat er binnen enkele jaren weer een Europese finale in Nederland gespeeld zal worden. De bond wil Amsterdam naar voren schuiven als gastheer voor de eindstrijd van de Europa League, zegt directeur Bert van Oostveen in VI.

De Europa League-finales van 2011 (Dublin) en 2012 (Boekarest) zijn al toegewezen, daarna ligt alles nog open. Van Oostveen zegt in het weekblad dat hij hoopt dat de ArenA in 2013, 2014 of 2015 aan de beurt is. "We hebben hier intern over gesproken en we zijn het er over eens dat we die finale binnen drie jaar willen laten spelen. Dat mag ook wel weer eens", vindt de directeur betaald voetbal van de voetbalbond.

In 2002 en 2006 werd de finale van de Europa League, dat toen nog de UEFA Cup heette, ook in Nederland gehouden. Respectievelijk Rotterdam en Eindhoven waren toen de gastheer. Een Champions League-finale in Nederland is voorlopig niet mogelijk omdat de UEFA daarvoor tegenwoordig een stadion met een minimale capaciteit van 70.000 wil hebben. Een dergelijk stadion is in ons land niet te vinden. "Maar een Europa League-finale is wel goed mogelijk", benadrukt Van Oostveen.

Tot dusver is er pas één Europese finale in de Amsterdam ArenA gespeeld. In 1998 streden Juventus en Real Madrid in het stadion van Ajax om de Champions League. Door een doelpunt van Predrag Mijatovic won Real Madrid toen met 1-0.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen