Crisis Chelsea duurt voort na bizar gelijkspel

Koen Freriks
2 januari 2010, 16:36   Bijgewerkt: 2 januari 2010, 16:46

Chelsea mag de titelaspiraties voorlopig in de koelkast zetten. De Londense topclub zette zondag de dramatische vorm van de afgelopen maanden voort met een bizar gelijkspel tegen Aston Villa. John Terry leek Chelsea een minuut voor tijd de winst te bezorgen, maar Ciarian Clark maakte in blessuretijd verdiend gelijk: 3-3.

Chelsea lijkt al vroeg in het seizoen af te haken om de Engelse landstitel. Sinds november kwakkelt de Londense topclub. Zo heeft de ploeg van Carlo Ancelotti slechts twee van de laatste tien wedstrijden gewonnen. Aston Villa speelde eerder dit seizoen al gelijk (0-0) en zorgde vanmiddag opnieuw voor een stunt.

Jeffrey Bruma mocht bij Chelsea in de basis debuteren, maar deed dat niet foutloos. De jonge Nederlandse verdediger ging bij de tweede treffer van Aston Villa in de fout. Hij liet zich bij de 2-1 in de lucht kloppen door Emile Heskey, die een slim duwtje gaf in de rug van de onervaren jeugdinternational.

Daarvoor, in de eerste helft, leek er nog geen vuiltje aan de lucht voor Chelsea. De thuisploeg kwam op voorsprong via Frank Lampard, die een penalty mocht nemen nadat Florent Malouda was neergehaald. Ondertussen verzamelden de Villa-spelers gele kaarten, liefst zes in de eerste helft. Belangrijker was echter de gelijkmaker van Ashley Young, die net als aan de andere kant mocht mikken vanaf elf meter. Ook hij deed dat feilloos.

Dat Aston Villa vlak na rust op 2-1 stond, had Chelsea volledig aan zichzelf te danken. Het spel van The Blues was volledig op toeval gebaseerd. Didier Drogba bracht zes minuten voor het einde wel hoop met zijn gelijkmaker. Het was de aanzet tot een bizar slotstuk. Terry liet Stamford Bridge een minuut voor tijd ontploffen met zijn doelpunt, gemaakt uit een corner. Maar de concentratie bij Chelsea was enkele minuten later in blessuretijd alweer verdwenen, toen Clark van dichtbij doelman Petr Cech klopte.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl