"Cruijff verdiende niet de schoonheidsprijs"

26 december 2010, 10:48   Bijgewerkt: 26 december 2010, 10:59

Rik van den Boog is blij met de kritiek die Johan Cruijff dit jaar op de Amsterdamse club uitte. Via zijn columns in De Telegraaf liet de voormalig nummer veertien bijna wekelijks weten wat er, in zijn ogen, niet deugde in de ArenA. Dat is alleen maar goed, vindt Van den Boog. Alleen de manier waarop hij dat deed, kon anders.

"Kritiek is altijd goed. Wie niet kritisch is, bereikt de top niet. Kritiek is bij uitstek het middel om iemand van gedachten te laten veranderen", zegt de algemeen directeur van Ajax tegenover Ajax TV, de eigen tv-zender van zijn ploeg, over de uitlatingen van Cruijff. "Maar de manier waarop verdient niet de schoonheidsprijs. Daarom ben ik blij dat we nu op een goede manier met elkaar in gesprek zijn."

De afgelopen weken zaten Van den Boog en Cruijff een aantal keer samen rond de tafel. Door zijn columns zorgde Cruijff aanvankelijk voor veel onrust bij de club, wat uiteindelijk leidde tot het vertrek van hoofdcoach Martin Jol. Hij werd opgevolgd door Frank de Boer, die de opvattingen van Cruijff in veel opzichten deelt.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen