Van Marwijk voorspelt meer blessures

6 september 2010, 16:05

De blessures van Dirk Kuyt en Khalid Boulahrouz beschrijft hij als 'toeval', maar bondscoach Bert van Marwijk sluit niet uit dat veel WK-gangers in de loop van dit seizoen in de lappenmand terecht gaan komen. De combinatie van het zware, lange WK en de korte vakantie gaat zijn tol eisen bij de spelers, voorspelt de coach.

"Je kan niet onbestraft zo'n loodzwaar seizoen spelen", aldus Van Marwijk tijdens een perspraatje in Noordwijk. "Daar ga je in de loop van het seizoen last van krijgen. Na zo'n lange, slopend WK heb je zeker vier, vijf of misschien wel zes weken vakantie nodig." Sommige internationals moesten één of twee weken na de WK-finale alweer aan de bak bij hun club. "Dat is bijna niet te doen. Zowel fysiek als mentaal. Veel spelers zullen de komende maanden niet ongeschonden uit de strijd komen."

De reden dat de spelers zo'n korte vakantie hadden, was dat hun clubs alweer aan de bak moesten in Europese competities. Het programma zit zo vol, dat international niet zomaar even een maandje op vakantie kunnen. "Daar moet iets aan gedaan worden", zei de bondscoach. "Wat ook kan, is een langere winterstop invoeren. Op deze manier kan het niet doorgaan. De druk op de spelers wordt steeds groter, terwijl de rust afneemt. Dat is geen goede combinatie", constateert de bondscoach zorgelijk.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen