Oranje traint met fitte selectie in Kuip

5 september 2010, 13:02   Bijgewerkt: 5 september 2010, 13:19

In een zonnige Kuip is het Nederlands elftal zondagmiddag begonnen met de voorbereiding op de tweede EK-kwalificatiewedstrijd, over twee dagen tegen Finland. Bondscoach Bert van Marwijk had in Rotterdam alle 22 selectiespelers tot zijn beschikking. Alleen Wesley Sneijder brak de training na een uurtje af. 

De blessure van Sneijder lijkt niet ernstig, vermoedelijk stopte hij puur uit voorzorg met trainen. Tegen Finland kan hij waarschijnlijk gewoon spelen.

 

Nederland opende de kwalificatiereeks naar het EK vrijdag met een 0-5 overwinning bij San Marino. De laatste keer dat Oranje tegen Finland speelde, was in aanloop naar het WK van 2006. Eind 2004 eindigde de thuiswedstrijd tegen de Finnen in 3-1, een jaar later won de ploeg van toenmalig bondscoach Marco van Basten in Scandinavië met 0-4. In totaal speelde Nederland twaalf keer tegen Finland en verloor het slechts één keer. Deze nederlaag dateert alweer van zestig jaar geleden, in 1950. 

De wedstrijd tussen Nederland en Finland begint dinsdagavond om 20.30 uur. John Heitinga, tegen San Marino nog geschorst, is weer speelgerechtigd.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen