Oranje start met Afellay en Van der Vaart

7 september 2010, 19:34   Bijgewerkt: 7 september 2010, 19:42

Ibrahim Afellay, Klaas-Jan Huntelaar en Rafael van der Vaart vormen tegen Finland de voorhoede van het Nederlands elftal. Op rechts vervangt Afellay de geblesseerde Dirk Kuyt, aan de andere kant krijgt Van der Vaart de voorkeur boven Eljero Elia.

Naast de entree van Van der Vaart en Afellay verschilt de basisploeg van Oranje op nog twee plaatsen van het elftal dat vrijdag San Marino versloeg. John Heitinga keert na een schorsing terug in de ploeg, links achterin krijgt Vurnon Anita een kans. Tegen San Marino speelde Erik Pieters nog als linkervleugelverdediger. Door de terugkeer van Heitinga zit Hedwiges Maduro in de Rotterdamse Kuip op de reservebank.

Het duel tussen Nederland en Finland begint om 20.30 uur. Bij de Finnen staat Mika Vayrynen in de basis. De middenvelder van SC Heerenveen krijgt de voorkeur boven Jari Litmanen. Ook AZ'er Niklas Moisander, Veli Lampi van Willem II en Groninger Tim Sparv staan aan de aftrap. Oud-Ajacied Petri Pasanen is de aanvoerder. Naast Litmanen zit ook de kersverse Ajax-aanwinst Teemu Tainio op de bank.

Opstellingen

Nederland: Stekelenburg; Anita, Mathijsen, Heitinga, Van der Wiel; Van Bommel, De Jong; Van der Vaart, Sneijder, Afellay; Huntelaar

Finland: Fredrikson, Pasanen, Moisander, Lampi, Vayrynen, Eremenko, Forssel, Sparv, Sjölund, Hämäläinen, Heikkinen

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen