"Niet normaal om voor Oranje te spelen"

3 september 2010, 23:27   Bijgewerkt: 3 september 2010, 23:42

Ruud van Nistelrooy is terug in het Nederlands elftal, en hoe?! Met een fraaie treffer tegen San Marino, in de EK-kwalificatiewedstrijd, liet de aanvaller van Hamburger SV nog maar eens zien dat hij weinig tijd en ruimte nodig heeft om een doelpunt te maken. In de slotfase tikte de Brabander in één keer een hoge voorzet in het doel en bepaalde zo de eindscore op 0-5.

“Ik ben zeker blij om weer terug te zijn”, zei een stralende Van Nistelrooy direct na de wedstrijd voor de camera van SBS6. “Het was een mooi moment om dat veld weer in te lopen, ook al was het een wedstrijd van niks.”

Hoewel San Marino-uit inderdaad nou niet bepaald de mooiste wedstrijd is om je comeback te vieren, is het wel een prachtige gelegenheid om aan je hoeveelheid interlandgoals te werken. En dat deed Van Nistelrooy dan ook. Hij staat nu op 34 doelpunten voor Oranje. Een klein bedankje aan Bert van Marwijk voor deze goal mag trouwens niet ontbreken. “Op een gegeven moment zei de bondscoach: ‘Ruud, ga maar diep spelen’, dat was een goed advies. Daarvoor was ik vooral aan het kaatsen. Ik wilde namelijk een paar ballen raken om goed in de wedstrijd te komen.”

Van Nistelrooy kampte na Euro 2008, waar hij zijn laatste interland speelde, vooral met ernstig blessureleed. Pas toen drong eigenlijk tot hem door hoe mooi het is om voor Oranje te spelen. “In die twee jaar en twee maanden dat ik weg ben geweest, besef je wel dat het niet normaal is om het Oranje-shirt aan te trekken. Tijdens het volkslied passeert toch alles wat er is gebeurd en dan wordt me weer duidelijk dat ik alles moet geven en er verder van moet genieten om voor Oranje te mogen spelen.”

Door de blessure van Robin van Persie werd Van Nistelrooy op het laatste moment toegevoegd aan de selectie. Hij wil echter meer zijn dan alleen de stand-in van Van Persie. “Zolang het kan en zolang de bondscoach vindt dat ik ervoor in aanmerking kom, wil ik graag voor Oranje blijven spelen”, besloot hij.

Bert van Marwijk, de keuzeheer van het Nederlands elftal, was tevreden met het spel van Van Nistelrooy, maar hij wilde niet op de zaken vooruitlopen. “Hij doet er alles aan om erbij te komen, en zolang hij de motivatie heeft, nemen we hem absoluut serieus”, aldus Van Marwijk. “Maar we hebben duidelijke afspraken gemaakt. We geven niemand de garantie dat hij er de volgende keer weer bij is.”

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen