"Met Ruud komt natuurlijk wel iemand binnen"

1 september 2010, 16:14

Ruud van Nistelrooy is terug bij het Nederlands elftal en dat gaat niet ongemerkt voorbij. De terugkeer van de spits bij Oranje wordt breed uitgemeten in de media en ook in de spelersgroep is de rentree van 'Van the Man' het gesprek van de dag.

Ook bondscoach Bert van Marwijk heeft gemerkt dat zijn uitnodiging aan de 34-jarige spits veel losgemaakt heeft. “Er komt wel iemand binnen, natuurlijk”, zei hij woensdag in Noordwijk over de komst van de oud-spits van PSV, Manchester United en Real Madrid. Hij is er van overtuigd dat Van Nistelrooy, met zijn enthousiasme en ervaring, voor een positieve impuls kan zorgen bij Oranje. “Als je ziet hoe blij hij, op zijn leeftijd, is dat hij weer bij de selectie zit...dat moet de andere spelers ook motiveren en stimuleren. Zeker in aanloop naar deze wedstrijd tegen San Marino."

Want, zo geeft Van Marwijk toe, het is niet eenvoudig om zijn spelers te motiveren voor een potje tegen het dwergstaatje, na het succesvolle WK in Zuid-Afrika. “Natuurlijk is dat lastig, dat is logisch. Dat was misschien makkelijker geweest als we op het WK in de eerste ronde er uit waren gevlogen, dan had iedereen zich direct willen richten op het EK. Nu kan dat iets langer duren. Maar ik vind dat de focus nu op het EK moet. Dit duel met San Marino is een kwalificatiewedstrijd, dus de weg naar het EK begint nu.”

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen