Groep H: Portugal en Cyprus in absurd duel gelijk

Koen Freriks
3 september 2010, 22:29   Bijgewerkt: 3 september 2010, 23:49

Cyprus is vrijdag in de EK-kwalificatiereeks absoluut geen peuleschil gebleken voor Portugal. De Cyprioten gingen op bezoek bij Portugal met opgeheven hoofd van het veld. De Portugezen, die het moesten stellen zonder topvedette Cristiano Ronaldo, speelden in eigen huis met 4-4 gelijk.

Cyprus nam in Portugal brutaal de leiding via Efstathios Aloneftis. Hugo Almeida maakte binnen tien minuten de gelijkmaker, maar deze werd al snel weer teniet gedaan door Michalis Konstantinou, de ervaren goalgetter van Cyprus. Raul Meireles, de nieuwe middenvelder van Chelsea, maakte nog voor rust de nieuwe gelijkmaker voor Portugal.

Portugal leek na rust het verschil te maken, maar het liep op hetzelfde liedje uit als in de eerste helft. Cyprus sleepte via Andreas Avraam in de laatste minuut een punt uit het doelpuntrijke duel. Danny, Fernandes (Portugal) en Okkas (Cyprus) hadden daarvoor ook nog gescoord.

Noorwegen won het lastige uitduel in IJsland met 2-1.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl