Europese coaches blij met vijfde en zesde official

2 september 2010, 16:04   Bijgewerkt: 2 september 2010, 16:14

De proef met de twee extra assistent-arbiters op de achterlijn in de Europese duels valt in goede aarde bij de trainers van de Europese topclubs. Dat hebben ze laten weten tijdens een UEFA-congres in Nyon. Martin Jol is namens Ajax afgereisd naar het hoofdkwartier van de Europese voetbalunie.

“De coaches zijn erg positief over het experiment met de extra scheidsrechters”, zegt Andy Roxburgh, technisch directeur van de UEFA, donderdag. “Ze zijn zich bewust van de problemen die technische hulpmiddelen met zich meebrengen. Zij willen, als dat kan, het voetbal zo menselijk mogelijk houden. Met dit experiment (dat tenminste twee jaar duurt, red.) willen we het aantal arbitrale fouten terugdringen. Iedereen is het erover eens dat we dit in elk geval moeten proberen.”

Naast de test met de extra lijnrechters spraken de topcoaches over de regel met betrekking tot dubbel tellende uitdoelpunten in knock-outwedstrijden indien de score over twee duels exact gelijk is. De oefenmeesters zijn blij met de regel, maar willen er toch iets aan veranderen. Vermoedelijk willen ze dat een uitgoal niet meer dubbel telt in de verlenging, omdat de uitploeg anders een te groot voordeel heeft.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen