Droomzege Drenthe en Velthuizen in Camp Nou

11 september 2010, 19:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Spelen namens Hercules Alicante in Camp Nou was een droom op zich voor Piet Velthuizen. De goalie, die Vitesse onlangs verruilde voor de Spaanse promovendus, zat zaterdagavond in de competitiewedstrijd bij FC Barcelona weliswaar op de bank, maar een droomwedstrijd werd het. Ongetwijfeld.

Velthuizen was vorige week op pad met het Nederlands elftal. Omdat hij hierdoor te weinig trainingsarbeid kon leveren, vreesde hij voor een plaats op de tribune. Vrijdag kreeg hij echter te horen dat hij op de bank mocht plaatsnemen. Vanuit de dug-out zag hij zijn ploeggenoten een 2-0 zege boeken, en dat was niet eens onverdiend. De van Real Madrid gehuurde Royston Drenthe, die wel in de basis mocht beginnen, leverde een belangrijke bijdrage aan deze verrassende driepunter.

Een vrije trap vanaf de middellijn van de Nederlandse linksback werd verlengd tot bij Valdez. En die scoorde, in twee instanties, na een weifelend optreden van doelman Valdes van Barça. Barcelona ging daarna op zoek naar de gelijkmaker, maar het ontbeerde de landskampioen aan creativiteit en goede ideeën om de achterstand uit te wissen. Hercules sprong daarentegen zorgvuldiger met zijn kansen om, zo bewees Valdez opnieuw. Na een uurtje ballen in de Catalaanse hoofdstad vuurde hij raak in de linkerbovenhoek, na een afgemeten voorzet van Tiago Filipe Gomes.

Vijf minuten na de 0-2 werd Drenthe naar de kant gehaald. Zonder de inbreng van de inbreng van de oud-jeugdinternational bleef Hercules echter op de been. Vervelend voor Velthuizen was het misschien wel dat keeper Juan Jesus Calatayud daarvoor enkele cruciale reddingen in huis had.

Ook in Valencia viel er een Nederlands feestje te vieren. Hedwiges Maduro was er met een doelpunt in de toegevoegde tijd van de eerste helft verantwoordelijk voor dat Valencia op eigen terrein met 1-0 zegevierde over Racing Santander.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen