Contrast tussen Oranje en San Marino groot

2 september 2010, 09:31   Bijgewerkt: 2 september 2010, 09:38

Vrijdagavond opent Oranje de weg naar Euro 2012 in Polen en Oekraïne. De ploeg van trainer Bert van Marwijk reist af naar Zuid-Europa om aan te treden tegen San Marino. Het contrast tussen beide landen is bijzonder groot.

Waar Nederland op een bijzonder keurige tweede plaats op de FIFA-ranglijst staat, is San Marino de nummer 202 op de mondiale ranglijst. Bovendien behoren ‘onze’ profs tot de beste van de wereld en strijken dan ook miljoenensalarissen op bij Europese topclubs. De internationals van San Marino moeten daarentegen heel andere dingen doen om de kost te verdienen. Het land, dat 31.000 inwoners telt, kent slechts twee profs. De rest verdient zijn brood op het kantoor of is nog student.

Dirk Kuyt kent vooralsnog geen enkele speler van San Marino, biechtte hij op bij RTV Rijnmond. Ook de enige profs Andy Selva en Aldo Simoncini, die bij respectievelijk Hellas Verona (Serie C1) en AC Bellaria (Serie C2) spelen zijn hem onbekend. Eerst vermelde is met acht goals topscorer aller tijden van San Marino.

'Dat is een goede vraag”, reageerde Kuyt op de vraag om een speler van het land te noemen. “Om eerlijk te zijn hebben wij de komende dagen pas een bespreking over het elftal van San Marino. Dus als je mij die vraag op weg naar San Marino nog een keer stelt, zou ik daar een heel goed antwoord op kunnen geven.”

San Marino heeft pas één interland gewonnen. In mei 2004 werd Liechtenstein, ook niet bepaald het grootste voetballand, in een oefenduel met 1-0 verslagen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen