Vroege goal helpt Zenit aan nipte zege

17 augustus 2010, 20:21   Bijgewerkt: 17 augustus 2010, 20:27

Dankzij een doelpunt na drie minuten van Aleksandr Kerzhakov kan FC Zenit de return in de play-off van de Champions League tegen AJ Auxerre met vertrouwen tegemoet zien. Door de vroege treffer van Kerzhakov won Zenit op eigen veld met 1-0.

Danko Lazovic, een half jaar geleden overgekomen van PSV, stond met een goede actie aan de basis van het doelpunt van Kerzhakov. Na een uur werd Lazovic door coach Luciano Spalletti naar de kant gehaald en vervangen door Szabolcs Huszti. In blessuretijd was de Portugese aanwinst Bruno Alves met een vrije trap nog dicht bij de 2-0, maar zijn inzet zeilde net over het doel van de Franse keeper Olivier Sorin.

De wedstrijd in Sint-Petersburg stond onder leiding van Björn Kuipers. De Nederlander deelde vier gele kaarten uit, waarvan drie aan spelers van Auxerre.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl