Oranje legt lat weer hoog: "We gaan voor EK-titel"

27 augustus 2010, 12:49   Bijgewerkt: 27 augustus 2010, 14:08

Nederland begint aan de kwalificatiecyclus naar het EK van 2012 met een duidelijk doel voor ogen: de ploeg wil in de zomer van 2012 in Polen en Oekraïne Europees kampioen worden. Die doelstelling sprak bondscoach Bert van Marwijk vrijdag uit, exact één week voor de eerste EK-kwalificatiewedstrijd tegen San Marino.

"Voor het WK hebben we gezegd dat je, als je incidenteel van toplanden kan winnen, voor de wereldtitel moet gaan. Als je dan op zo'n toernooi tweede wordt, moet je nu ook uitspreken dat je Europees kampioen wil worden, vind ik", aldus de coach.

Probleem de komende periode zou kunnen zijn, dat de internationals na de verloren WK-finale zich moeilijk kunnen motiveren voor potjes tegen San Marino, Finland, Hongarije, Moldavië en Zweden. Van Marwijk erkent dat. "Als je op een groot toernooi in de eerste ronde verliest, wil je zo snel mogelijk het volgende toernooi spelen. Maar als je, zoals in ons geval, de finale haalt, is dat anders. Dan heb je even tijd nodig om je te motiveren voor een volgende uitdaging. Dat was ook de reden dat ik de WK-gangers niet uitgenodigd had voor de wedstrijd tegen Oekraïne. Maar ik ga er vanuit dat de spelers, nu de EK-reeks echt begint, makkelijker de knop om kunnen zetten."

Van Marwijk wil het WK na volgende week achter zich laten. "We blikken begin volgende week, met de spelers, nog even terug op het WK, daarna gaat de focus op het EK. We moeten leren van het WK en de dingen die we daar geleerd hebben, meenemen richting het volgende toernooi. De motivatie en beleving in aanloop naar dit EK moet minimaal hetzelfde zijn als voor het afgelopen wereldkampioenschap."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen