Maduro blijft bij Oranje, Braafheid haakt af

27 augustus 2010, 12:16   Bijgewerkt: 27 augustus 2010, 13:12

Edson Braafheid is zijn plek in de Oranje-selectie kwijt. De linksback is door coach Bert van Marwijk niet opgeroepen voor de komende EK-kwalificatieduels met San Marino en Finland. Ook Ryan Babel, Siem de Jong en Stijn Schaars zijn afgevallen, Hedwiges Maduro behoort wel tot de definitieve 23-koppige groep. 

Nederland opent de kwalificatiereeks vrijdagavond tegen San Marino, vier dagen later is in Rotterdam Finland de tegenstander. Dat Braafheid en Babel niet opgeroepen zijn, heeft te maken met de situatie bij hun clubs, liet Van Marwijk weten. "Edson heeft vorig seizoen al weinig gespeeld en ook nu is zijn situatie bij Bayern München niet rooskleurig. Datzelfde geldt voor Ryan bij Liverpool. Dat ik ze niet opgeroepen heb, is daarom een combinatie van vorig seizoen en de situatie waar ze nu in zitten", zei hij.

De meest opvallende naam in de selectie is, naast Theo Janssen, Hedwiges Maduro. Hij was jarenlang buiten beeld en behoorde aanvankelijk niet eens tot de selectie voor de wedstrijd tegen Oekraïne, waarin de 'B-keus' een kans kreeg. Door blessures werd hij op het laatste moment toch toegevoegd aan de groep voor de wedstrijd in Donetsk en daarin maakte hij een dusdanig goede indruk, dat Van Marwijk hem nu nogmaals opgeroepen heeft. "In aanloop naar de wedstrijd in Oekraïne heb ik lang met Hedwiges gesproken. Bij Valencia heeft hij een vaste basisplaats als verdedigende middenvelder en bovendien maakte hij een goede indruk tijdens en voor het duel met Oekraïne. Bijkomend voordeel is dat hij multifunctioneel is. Dat heeft ons doen besluiten om hem nu weer te selecteren."

Naast Maduro en Janssen zijn ook Piet Velthuizen, Vurnon Anita, Erik Pieters, Ron Vlaar en Jeremain Lens opgeroepen. Zij behoorden niet tot de selectie voor het WK.

Selectie Nederland

Doel: Maarten Stekelenburg (Ajax), Piet Velthuizen (Vitesse), Michel Vorm (FC Utrecht)

Verdediging: Vurnon Anita (Ajax), Khalid Boulahrouz (VfB Stuttgart), John Heitinga (Everton), Hedwiges Maduro (Valencia), Joris Mathijsen (HSV), Erik Pieters (PSV), Ron Vlaar (Feyenoord), Gregory van der Wiel (Ajax)

Middenveld: Ibrahim Afellay (PSV), Mark van Bommel (Bayern München), Theo Janssen (FC Twente), Nigel de Jong (Manchester City), Wesley Sneijder (Inter), Rafael van der Vaart (Real Madrid), Demy de Zeeuw (Ajax)

Aanval: Eljero Elia (HSV), Klaas Jan Huntelaar (AC Milan), Dirk Kuyt (Liverpool), Jeremain Lens (PSV), Robin van Persie (Arsenal)

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen