Belgische bondscoach looft Mertens

24 augustus 2010, 12:01   Bijgewerkt: 24 augustus 2010, 12:07

Of hij bij de selectie voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Duitsland zit blijkt pas later deze week, maar Dries Mertens staat er sowieso goed op bij bondscoach Georges Leekens. De Belgische keuzeheer liet zich maandagavond in het tv-programma Extra Time van de VRT lovend uit over de spelmaker van FC Utrecht.

"Ik ben een voorstander van Mertens. Ik houd van zijn stijl en vergelijk hem met Stoica en Boussoufa", zei Leekens, die snel benadrukte dat het niet zeker is dat de kleine spelmaker van utrecht opgeroepen wordt voor de wedstrijd tegen de Duitsers. "Dit wil niet zeggen dat hij erbij is. Dat doet geen afbreuk aan zijn verdiensten."

Leekens heeft overigens goede hoop dat zijn team, met of zonder Mertens, goed partij kan geven aan Duitsland. "De Duitsers zijn beter, maar we hebben de match niet bij voorbaat verloren. Als we het achterin goed gesloten houden, gaat Duitsland het niet makkelijk hebben met ons. We zullen Duitsland zeker niet wegspelen, maar we gaan ons ook niet ingraven en de boel dichtmetselen. Daar hebben we de kwaliteit niet voor en ik sta ook niet achter dat voetbal", aldus de bondscoach van België.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen