Bosnië riskeert internationale schorsing

19 juli 2010, 20:29   Bijgewerkt: 19 juli 2010, 20:39

Een ramp dreigt voor Bosnië-Herzegovina. Op last van de FIFA moest het land de structuur binnen de nationale voetbalbond wijzigen. De stemming om de statuten te veranderen overleefde het echter niet, weet het Duitse Sport1.

Momenteel is het in Bosnië-Herzegovina zo dat er drie mensen aan het hoofd van de nationale voetbalbond staan; drie bevolkingsgroepen vaardigen ieder één lid af. De FIFA wil echter dat het bondsvoorzitterschap maar door één persoon bekleed wordt en dus moest er gestemd worden over een wijziging in het statuut. Dat voorstel werd weggestemd. Slechts 27 van de zestig stemgerechtigden zien een aanpassing van de statuten wel zitten, terwijl er veertig stemmen nodig waren.

Door het resultaat van de verkiezing is het nog twijfelachtig of Bosnië kan deelnemen aan de kwalificatie voor Euro 2012, die voor het Balkanland op 3 september begint met een wedstrijd tegen Luxemburg. Wereldvoetbalbond FIFA dreigde namelijk met internationale uitsluiting als er niets verandert binnen de Bosnische voetbalbond.

Bondscoach Safet Susic is niet langer trainer van de Bosniërs. “Een coach is bij een schorsing van de FIFA overbodig”, stelde de tacticus maandag.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen