De Mos wil aan de slag bij 'naïeve' Belgen

16 april 2010, 09:39   Bijgewerkt: 16 april 2010, 09:46

Het vertrek van Dick Advocaat bij de Belgische bond is amper één dag bekend, maar Aad de Mos schuift zichzelf nu al naar voren als potentiële opvolger. De Mos vindt zichzelf de ideale kandidaat voor de functie, zegt hij in het Gazet van Antwerpen.

"Wie Dick moet opvolgen? Er is geen enkele coach die het voetballandschap in België zo goed kent als ik", zegt de huidige interim-coach van Sparta, om er vervolgens aan toe te voegen: "Ze hebben mijn nummer, ik wil zelf niet solliciteren."

Overigens verbaast het plotselinge vertrek van Advocaat De Mos niet. Hij noemt de Belgen 'naïef'. "De KBVB krijgt de boemerang teruggekaatst voor de fouten die zijn gemaakt. Als je een trainer van dit kaliber aantrekt, weet je dat er achter elke hoek gevaar schuilt. De KBVB had een waterdicht contract moeten afsluiten", vindt hij.

De Mos gelooft niet dat Advocaat met Rusland puur voor het geld kiest. "Ik denk niet dat geld de drijfveer is. Hij heeft nu al zo veel poen die hij nooit meer opkrijgt. Neen, Dick is een voetballiefhebber. In Rusland zijn de spelers en structuur beter. De Belgische ploeg is een splijtzwam van problemen. Het is een van de moeilijkste nationale ploegen ter wereld, alleen al door de Vlaams-Waalse tegenstellingen."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen