Advocaat: "Natuurlijk speelt geld een rol"

16 april 2010, 09:30   Bijgewerkt: 16 april 2010, 09:52

Dick Advocaat hoeft zich voorlopig niet te vertonen in België. De Hagenaar liet onze zuiderburen donderdag verbijsterd achter door zijn contract als bondscoach in te leveren. Aanleiding is een aanbieding uit Rusland, geeft hij toe. "Maar ik zou niet gestopt zijn als er niet zo veel gebeurd was bij de Belgische bond."

Met die laatste opmerking verwijst Advocaat naar de strubbelingen binnen de Belgische bond, onder meer nadat hij als interim-coach aan de slag ging bij AZ. "Ik zou niet zo makkelijk over het loslaten van mijn functie hebben gedacht als er in de afgelopen maanden niet zo veel dingen waren voorgevallen. Ik heb geen zin om in te gaan op de details. De mensen bij de bond en media kunnen die zelf wel invullen. Dat zal ik op een persconferentie ook duidelijk maken", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

Toch blijft de belangrijkste reden voor zijn vertrek natuurlijk de roebels uit Rusland. Hij kan daar bondscoach worden en een veelvoudig verdienen van het salaris dat hij in België krijgt. "Ik ben 62 en heb m'n eigen afwegingen. Ik hoef er niet om heen te draaien dat er veel geld mee gemoeid is. Het aanbod van Rusland is enorm."

Ook sportief gezien is het aanbod uit Rusland interessant, vindt hij. Het land haalde tijdens het vorige EK de laatste vier. "Ik kan aan de slag bij de nummer vier van Europa. Bovendien kan ik er werken met spelers die ik nog ken uit mijn tijd bij Zenit."

Met Zenit St. Petersburg won Advocaat in het verleden de UEFA Cup. De toenmalige preses van Zenit is sinds dit jaar voorzitter van de Russische voetbalbond.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen