Van Marwijk: "Loting moet te doen zijn"

7 februari 2010, 14:08   Bijgewerkt: 9 februari 2010, 12:05

De weg van Oranje naar Euro 2012 gaat via Zweden, Finland, Hongarije, Moldavië en San Marino. Dat bleek zondag tijdens de loting in Warschau voor de voorronde van Euro 2012 in Polen en Oekraïne. Bert van Marwijk, de bondscoach van Nederland, spreekt van een loting die 'te doen moet zijn'.

"Het is lastig om zover vooruit te kijken, de EK-kwalificatie begint pas over ruim een half jaar", reageerde Van Marwijk vanuit Polen. "We hebben eerst nog een WK voor de boeg. Het is natuurlijk leuk dat we Erwin Koeman met Hongarije treffen, dat geeft deze wedstrijd toch een extra tintje."

"Finland, Zweden en Hongarije zijn de wat bekendere voetballanden", vervolgde de keuzeheer, die waakt voor onderschatting. "Moldavië en San Marino zijn, op papier althans, de 'mindere' opponenten. Maar, en dat heb ik al vaker gezegd, je kan en mag tegenwoordig geen enkele tegenstander onderschatten. Aan de andere kant moet je er ook niet voor weglopen en geen angst hebben. Als we in normale doen zijn, moet het lukken."

Ook captain Giovanni van Bronckhorst is tevreden met het resultaat van de loting. De Feyenoorder sprak na afloop van een 'mooie poule'. "Volgens mij hebben we tegen alle landen een positieve balans, al zegt dat ook niet alles", aldus Van Bronckhorst. "Verder is natuurlijk het weerzien met Erwin Koeman speciaal. Van de Zweden, op papier toch de voornaamste concurrent, verwacht ik dat ze revanche willen nemen, vanwege het missen van het WK 2010."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen