Belgische bond hoopt op medewerking AZ

9 februari 2010, 11:57   Bijgewerkt: 9 februari 2010, 12:03

De voetbalbond van België (KBVB) doet een beroep op de flexibiliteit van AZ. De bond wil dat bondscoach Dick Advocaat aanwezig is bij de besprekingen over het speelschema voor de EK-kwalificatiecyclus, maar dat zou betekenen dat de Hagenaar één of meerdere trainingen van zijn 'bijbaantje' bij AZ zou missen. 

Algemeen directeur Jean-Marie Philips van de Belgische bond rekent op de hulp van AZ. "Ik zie niet in waarom AZ dit zou weigeren. We gaan geen acht dagen op vakantie. De ervaring, voetbalkennis en uitstraling van Advocaat zijn enorme troeven. Die zullen we erg goed kunnen gebruiken bij die bespreking. Wie zijn wij om dat alleen te doen? We verwachten tegen vrijdag een antwoord van hem, want de tijd dringt."

Het verzoek van de Belgen is opmerkelijk, aangezien er een afspraak zou zijn gemaakt dat Advocaat naar de EK-loting óf de kalenderopmaak zou gaan. Omdat Advocaat zondag aanwezig was bij de loting, ging men er in Alkmaar vanuit dat de trainer aan zijn verplichtingen had voldaan. "We doen alles om een oplossing te vinden", zegt bondspreses François de Keersmaecker in Het Laatste Nieuws.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen