Nacional meldt transfer Lodeiro naar Ajax

22 januari 2010, 09:26   Bijgewerkt: 22 januari 2010, 09:58

Ajax heeft de slag om Nicolas Lodeiro gewonnen. De Uruguayaanse belofte wordt vrijdagochtend medisch gekeurd in Amsterdam en zet vervolgens zijn handtekening onder een meerjarig contract, meldt zijn oude club Nacional Montevideo op haar website. Ajax betaalt vier miljoen euro voor de middenvelder, die ook naar AZ kon.

Lodeiro reisde deze week van Uruguay naar Nederland, waar hij gesprekken voerde met AZ en Ajax. Beide clubs wilden voldoen aan de vraagprijs van Nacional, maar de voorkeur van de neo-international ging uit naar de club uit Amsterdam. Hij treft daar onder meer Luis Suarez, één van zijn teamgenoten in de nationale ploeg.

Ajax en Nacional hebben afgesproken dat de ploeg uit Uruguay bij een eventuele doorverkoop van Lodeiro recht heeft op vijftien procent van de transfersom.

De 20-jarige Lodeiro debuteerde vorig jaar in de nationale ploeg en maakt goede kans om komende zomer uit te komen op het WK in Zuid-Afrika. In 2009 was hij één van de uitblinkers bij Uruguay tijdens het WK voor spelers tot 20 jaar.

Trainer Martin Jol van Ajax is al langer op zoek naar een spelmaker. Hij probeerde eerder dit seizoen als vergeefs Rafael van der Vaart naar Amsterdam te halen. Ismaïl Aissati en Siem de Jong hebben hem nog niet helemaal overtuigd. De hoofdtrainer van Ajax gaf afgelopen zondag tijdens de uitwedstrijd tegen NAC (1-1) de pas zeventienjarige Christian Eriksen de kans om zich achter de centrumspits te bewijzen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen