Booy eerder weg bij Sparta, Olde Riekerink in beeld

9 mei 2009, 07:30   Bijgewerkt: 8 mei 2009, 23:39

Het contract tussen Sparta en Foeke Booy wordt volgende week ontbonden. De verbintenis van de coach loopt tot 1 juli, maar beide partijen hebben besloten om eerder uit elkaar te gaan. Op die manier kan Booy zich vanaf begin juni al volledig gaan richten op zijn nieuwe baan als technisch directeur van FC Utrecht.

"Ik zou hier in juni toch niets meer doen", legt Booy, die Sparta in de Eredivisie hield, uit in AD Sportwereld. "Dan hoeft Sparta mij die maand ook niet te betalen en kan ik beter gaan beginnen bij FC Utrecht. Daar wacht me een hoop werk."

Wie Booy bij Sparta opvolgt als hoofdcoach, is nog onduidelijk. De Rotterdamse club besloot deze week om niet in zee te gaan met Jan de Jonge. "We waren er niet van overtuigd dat Jan de Jonge de juiste trainer is voor Sparta. Nee, met zijn capaciteiten heeft het niets te maken. Als we daar aan twijfelden, had hij niet op ons lijstje gestaan. Maar we hadden beiden het gevoel dat dit niet het juiste moment was", vertelt technisch directeur Richard Grootscholten. Naar verluidt is Jan Olde Riekerink, de hoofd opleidingen van Ajax, nu een belangrijke kandidaat. Als speler maakte de 46-jarige Olde Riekerink in 1986 bij Sparta zijn debuut in het betaald voetbal.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen