Blunders Landreau bezorgen Kiev eenvoudige avond

16 april 2009, 20:17   Bijgewerkt: 16 april 2009, 20:45

Dinamo Kiev is doorgedrongen tot de halve finale van de UEFA Cup. De club uit Oekraïne, die in 1986 voor het laatst een Europese trofee won, rekende in de kwartfinale eenvoudig af met Paris Saint Germain. In Kiev werd het 3-0, nadat de eerste wedstrijd in Frankrijk geëindigd was in een doelpuntloos gelijkspel.

Dinamo Kiev kende voor eigen publiek een droomstart. Al na vier minuten was het raak, toen Ismaël Bangoura knap afrondde na voorbereidend werk van Artem Milevski. Ruim tien minuten later hielp de Parijse doelman Mickaël Landreau zijn elftal nog verder in de problemen, door een hoge bal in eigen doel te boksen. Diezelfde Landreau speelde na rust ook een hoofdrol bij het derde doelpunt van de avond. De ervaren keeper kreeg een harde vrije trap van Olexandr Aliev niet onder controle, waarna het voor Ognjen Vukojevic een koud kunstje was om de 3-0 binnen te tikken.

In de halve finale speelt Dinamo tegen Olympique Marseille of Shakhtar Donetsk.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl