Ronaldinho: "Naar China gekomen om goud te winnen"

6 augustus 2008, 11:45   Bijgewerkt: 6 augustus 2008, 14:00

Ronaldinho maakt er geen geheim van: hij is vastbesloten om Brazilië deze maand naar de eerste gouden plak op een Olympisch voetbaltoernooi te loodsen. Het Zuid-Amerikaanse land won de laatste decennia vrijwel alles wat er te winnen valt, maar Olympisch goud ontbreekt nog. Daar moet verandering in komen, vindt Ronaldinho.

"We hebben een hechte ploeg en ons doel is om goud te winnen. Daarvoor ben ik naar China gekomen", zegt de superster van AC Milan op de website van wereldvoetbalbond FIFA. Argentinië, de kampioen van 2004, wordt alom gezien als de belangrijkste concurrent van de Brazilianen op weg naar goud. Ronaldinho is zich bewust van de kracht van de Argentijnen. "Er bestaat geen twijfel over dat ze een uitstekende ploeg hebben, met enkele spelers van wereldklasse. We hebben veel respect voor hen, maar ik denk dat alle landen ook veel respect hebben voor ons."

Brazilië speelt in de groepsfase van de Spelen tegen België, China en Nieuw-Zeeland. De Belgen zijn donderdag in Shenyang de eerste tegenstander.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen