België en Ivoorkust zonder problemen naar laatste acht

13 augustus 2008, 15:39

De Europese ploegen presteren prima op het olympisch voetbaltoernooi. Na Italië en Nederland heeft ook België zich geplaatst voor de kwartfinale. Onze zuiderburen wonnen met 0-1 van Nieuw-Zeeland en eindigden hierdoor als tweede in groep C, achter Brazilië. In de kwartfinale stuit België nu op Italië.

Faris Haroun maakte in de eerste helft de winnende goal voor België, dat aan een gelijkspel genoeg had om de laatste acht te bereiken. Hierna kwam de ploeg van bondscoah De Sart (foto) niet meer in de problemen, mede ook omdat Nieuw-Zeeland een helft met tien man speelde na een rode kaart voor Daniel Ellensohn.

Brazilië beëindigde de groepsfase met een 0-3 overwinning op gastland China. De Zuid-Amerikanen hebben hierdoor negen punten uit drie wedstrijden en stuiten in de kwartfinale op Kameroen. Diego en Thiago Neves (2) scoorden tegen China.

In groep A volgde Argentinië het voorbeeld van Brazilië. De volgende tegenstander van Oranje versloeg, na zeges op Ivoorkust en Australië, ook Servië. Het werd 2-0, door goals van Ezequiel Lavezzi en Diego Mario Buonanotte Rende. Door dit resultaat had Ivoorkust aan een 1-0 zege op Australië ruim voldoende om zich, met Argentinië, te plaatsen voor de kwartfinale. Salomon Kalou maakte de enige goal.

Programma kwartfinales (zaterdag 16 augustus):

Argentinië-Nederland

Nigeria-Ivoorkust

Brazilië-Kameroen

Italië-België

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen