Zwitsers doen volop mee aan Oranje-feest

Koen Freriks
14 juni 2008, 11:19   Bijgewerkt: 14 juni 2008, 11:37

Niet alleen Nederlanders, maar ook veel Zwitsers hebben vrijdagnacht feestgevierd in het centrum van Bern. In totaal waren ongeveer 140.000 mensen op de been om mee te delen in de vreugde van de Oranje-zege op Frankrijk.

Dat Oranje populair is bij de Zwitsers blijkt wel, want van de 140.000 fans was het merendeel niet Nederlands. "Hoeveel Nederlanders daarbij waren is moeilijk aan te geven", aldus Henk Groenevelt, delegatieleider van het Nederlanse politieteam in Zwitserland. "We houden het op 50.000 tot 60.000 Oranjefans." 

De Oranjegekte is besmettelijk. "De Zwitserse jongeren hadden vrijdag tijdens het uitgaan ook allemaal Oranjekleding aan", weet Groenevelt. "Ook waren er supporters van andere EK-landen in het centrum aanwezig om feest te vieren."

Zwitserse media waren na afloop van Nederland-Italië (3-0) al laaiend enthousiast over Oranje. De krant Blick riep na de uitschakeling van het gastland de Zwitserse bevolking zelfs op om massaal achter de ploeg van Marco van Basten te gaan staan.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen