Zwitserland sluit toernooi af met zege op Portugal

15 juni 2008, 22:41   Bijgewerkt: 15 juni 2008, 22:50

Zwitserland heeft een teleurstellend toernooi toch nog positief afgesloten. Het gastland won zondagavond zijn laatste groepswedstrijd tegen Portugal met 2-0, door twee doelpunten in de slotfase van Hakan Yakin. Ondanks de zege is Zwitserland uitgeschakeld. Portugal, dat met een B-team speelde, kan zich gaan opmaken voor een kwartfinale tegen Duitsland, Polen of Oostenrijk.

Voor Portugal en Zwitserland stond er helemaal niets meer op het spel, zondagavond in Basel. Portugal was na zeges op Turkije (2-0) en Tsjechië (3-1) al zeker van de kwartfinale, terwijl gastland Zwitserland na twee nederlagen al uitgespeeld was. Dat was vooral jammer voor de neutrale fans, want hierdoor werd Portugal-Zwitserland een vrij kleurloze wedstrijd, waarin bovendien grote sterren als Cristiano Ronaldo en Deco niet in actie kwamen. In totaal zette coach Scolari liefst acht spelers op de bank, die de afgelopen twee duels nog wel in de basis stonden. Naast Ronaldo en Deco waren dit Nuno Gomes, Petit, Simao, Carvalho, Moutinho en Bosingwa.

Deze goals zorgde er voor dat het toernooi voor Zwitserland toch nog op een mooie manier eindigde. Het toernooi had niet slechter kunnen beginnen met de blessure van aanvoerder Alexander Frei, de onterechte nederlaag tegen Tsjechië (0-1) en het verlies in de laatste minuut tegen Turkije (1-2), maar op deze manier had men toch nog iets te vieren. Het betekende bovendien de eerste zege van Zwitserland ooit op een Europees kampioenschap.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen