"We staan in de finale, dat is het enige wat telt"

26 juni 2008, 08:19

Duitsland kan zich opmaken voor de eerste EK-finale sinds 1996. Komende zondag mogen onze oosterburen in Wenen gaan proberen om ten koste van Rusland of Spanje de vierde Europese titel uit de geschiedenis binnen te slepen. De eindstrijd werd bereikt door het dappere Turkije woensdag moeizaam met 3-2 te verslaan.

Duitsland was de huizenhoge favoriet voor het treffen met de Turken, maar de ploeg van coach Joachim Löw kwam geen moment in haar spel. Turkije was beter, nam brutaal de leiding en leek een verlenging af te dwingen. In de allerlaatste minuut besliste verdediger Philipp Lahm het duel echter in het voordeel van de Duitsers.

"Het was inderdaad niet best", wist Spielführer Michael Ballack. "Maar goed, dat viel te verwachten tegen zo'n onberekenbare tegenstander. De Turken hadden niets te verliezen en dat was in het veld duidelijk te merken. Als team hebben we echter veel moraal getoond, door in de slotfase nog de 3-2 te forceren."

"We staan nu in de finale, dat is het enige wat telt", vervolgt de middenvelder. "Deze kans op een Europese titel is enorm." Ook coach Löw weet dat zijn ploeg zondag in Wenen historie kan schrijven. "In de finale is alles mogelijk. Deze ploeg heeft laten zien, dat we moeilijk te verslaan zijn. Nu willen we de finale natuurlijk ook winnen."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen