Verkeerschaos blijft uit bij Oranjecamping

Koen Freriks
7 juni 2008, 12:23   Bijgewerkt: 7 juni 2008, 12:29

De oranjegekte is op de wegen rondom de Oranjecamping in Interlaken niet uitgemond in de vooraf gevreesde verkeerschaos. "Tot nu toe verloopt de aanvoer van nieuwe gasten heel soepeltjes en snel", zegt organisator Jokko de Wit. "Het is goed dat we hebben gekozen voor vijf incheckbalies. Mensen hoeven daardoor niet lang te wachten. Het verkeersplan werkt prima." 

De Wit en zijn team ontvangen zaterdag ongeveer 1100 nieuwe campinggasten. "Dat is veruit het hoogste aantal. Vrijdag arriveerden 500 mensen, zondag komen de laatste 700 supporters. Zaterdag is altijd de meest drukke dag."

De organisatie van de Oranjecamping verwacht dat uiterlijk zaterdagavond alle beschikbare overnachtingsplaatsen zijn vergeven. "We kunnen nu nog 86 personenen kwijt", aldus organisator Jokko de Wit. "Heel vaak besluiten mensen op het laatste moment naar de Oranjecamping te komen. Zaterdagavond zullen we vol zitten."

De camping in Interlaken, 50 kilometer verwijderd van speelstad Bern, biedt in totaal plaats aan 2500 Nederlandse fans. Voor de openingswedstrijd tegen Italië van maandag konden de campinggasten kiezen uit een arrangement van twee, drie of vier dagen.

Dinsdag maken de meeste campinggasten plaats voor de mensen die een arrangement hebben voor het tweede groepsduel van Nederland, tegen Frankrijk, aanstaande vrijdag. Ook dan is de camping nagenoeg vol. De verkoop voor de afsluitende wedstrijd tegen Roemenië blijft wat achter. De Wit verwacht dat mensen eerst het resultaat van Oranje tegen Italië willen afwachten.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen