Van Persie: "Zege is voor Ryan Babel"

10 juni 2008, 00:05   Bijgewerkt: 10 juni 2008, 00:40

"Deze overwinning is voor Ryan Babel", sprak Robin van Persie na afloop van de wedstrijd tegen Italië op het EK. De aanvaller betrok hiermee Babel, die vlak voor het EK door een blessure wegviel uit de selectie, in de feestvreugde. "Het is zuur dat hij vlak voor het toernooi geblesseerd af moest haken. Daarom is deze zege voor hem."

Van Persie laat in De Telegraaf weten dat de gala-vertoning van Nederland voor hem niet als een verrassing kwam. "Ik zeg al langer dat we een goed team hebben. Dat het er uit komt tegen de wereldkampioen is alleen nog maar mooier."

"Het is duidelijk dat je niet met elf man kampioen wordt, maar dat je dat met zijn allen doet", vervolgde de begaafde aanvaller van Arsenal, die na de pauze als invaller in de ploeg kwam. "De invallers waren vandaag ook belangrijk."

Dat hijzelf op de bank begon, verbaasde Van Persie niet. "Dat ik geen basisplaats had was logisch. Dat past niet in mijn opbouw. In mijn achterhoofd heb ik dat we hier zes wedstrijden gaan spelen. Daarom is het voor mij belangrijk rustig te beginnen. Ik heb vier maanden geen topwedstrijden gespeeld. Dan is het niet verstandig je meteen in deze 'voetbaloorlog' te storten."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen