Van Hanegem neemt het op voor Van Nistelrooy

Ger
11 juni 2008, 10:10   Bijgewerkt: 11 juni 2008, 10:55

Willem van Hanegem vindt de rol van Ruud van Nistelrooy onderbelicht bij het sterke Nederland dat maandag wereldkampioen Italië met 3-0 vernederde. De spits van Real Madrid nam in het Stade de Suisse de openingstreffer voor zijn rekening.

"Gek dat Van Nistelrooy niet bij de uitblinkers wordt genoemd", aldus de trainer van FC Utrecht in AD Sportwereld Pro. "Ik zag dat Kuyt zoals verwacht heeft voldaan, dat Sneijder zich een slag in de rondte werkte, dat Van der Vaart overal te vinden was, tuurlijk, dat ziet iedereen. Maar waarom wordt Van Nistelrooy nergens genoemd? Ik denk dat het alleen de kenners opvalt waarom hij goed was."

"Ruud speelde tegen een zwaar verdedigend Italië. Hij maakte zichzelf steeds aanspeelbaar, hoewel hij steeds meerdere bewakers om zich heen had. Dan, door al dat werk, ontstaat precies de ruimte waardoor Van der Vaart, Sneijder en Kuyt soms als God in Frankrijk zo vrij liepen en aanspeelbaar waren voor jongens als De Jong en Engelaar. Ik weet zeker dat Marco van Basten Ruud daarvoor een compliment heeft gemaakt. Híj ziet zoiets namelijk wél."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen