Van der Vaart kilometervreter door Tscheu La Ling

Koen Freriks
21 juni 2008, 10:11   Bijgewerkt: 21 juni 2008, 11:11

Rafael van der Vaart kampte in zijn tijd bij Ajax vaak met overgewicht. Tegenwoordig is de middenvelder van HSV een topfitte speler, die bij Nederland zelfs een van de spelers is die de meeste kilometers aflegt. Tscheu La Ling is daar grotendeels verantwoordelijk voor, door de speler te begeleiden in diens eetgedrag.

De voedingssupplementen van de oud-voetbalprof hebben het vetpercentage van Van der Vaart flink naar beneden gehaald. De linkspoot valt op het EK op door zijn fitheid en is een kilometervreter. Een aantal jaren geleden was dat wel anders, zo vertelt Ling in AD Sportwereld Pro. "Om eerlijk te zijn: hij was niet vooruit te branden toen hij de eerste keer kwam." 

In zijn tijd bij Ajax werkte de 57-voudig international regelmatig hamburgers en gehaktballen naar binnen na de training. De vette hap is inmiddels vervangen door spierherstellende producten, zoals een speciale milkshake. Tscheu La Ling ziet een vergelijking met de racesport. "Voor een voetballer is zijn lichaam zijn kapitaal," zegt hij. "Het is heel simpel: als je in een Formule 1-wagen gewone benzine gooit, zul je geen wedstrijd winnen."

Ling is tevreden hoe Van der Vaart er nu bijloopt. "Hij was een speler die nooit zijn shirtje uittrok. Te veel vetrollen. Nu heeft hij het strakke lichaam dat hoort bij een topper van zijn kaliber. Ik vind hem één van de meest serieuze sporters die wij begeleiden."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen