Van der Sar voorlopig enige international die stopt

Koen Freriks
22 juni 2008, 10:29

Voorlopig is alléén Edwin van der Sar de enige international van Nederland, die een punt achter zijn interlandloopbaan heeft gezet. De goalie blijft bij zijn besluit om na het EK zich niet meer beschikbaar te stellen voor Oranje.

De 37-jarige is recordhouder met 128 interlands. Komend seizoen staat hij weer onder de lat bij Manchester United. Met die ploeg wist hij afgelopen seizoen onder meer de Champions League te veroveren. "Het is mooi geweest. Mijn besluit staat vast", aldus Van der Sar, die debuteerde op 7 juni 1995 tijdens de verloren uitwedstrijd bij Wit-Rusland (1-0).

De 33-jarige Giovanni van Bronckhorst (33) wilde nog niet vooruitlopen op een afscheid: "Daarvoor is de nederlaag tegen Rusland nu nog te vers. Ik moet alles maar even op een rijtje zetten."

Ruud van Nistelrooy gaat hoe dan ook door als spits van het Nederlands Elftal: "Ik zie geen enkele reden om niet door te gaan", aldus de aanvaller van Real Madrid, die dinsdag 32 jaar wordt.

Bondscoach Marco van Basten vertrekt wel. Hij zal komend seizoen de leiding hebben over het eerste elftal van Ajax. Voormalig Feyenoord-trainer Bert van Marwijk wordt de nieuwe leidsman van Oranje.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen