Van Bronckhorst: "Counter wapen van dit Oranje"

10 juni 2008, 07:29

Mooi counteren is niet lelijk. Dat bewees Nederland maandag in Bern tegen Italië, waar het zowel de 2-0 als de 3-0 maakte na een snelle tegenstoot.

"Het begint een kracht van ons te worden, we komen er snel uit als we de bal veroveren", zegt Giovanni van Bronckhorst over de snelle counters van Oranje.

Van Bronckhorst speelde zelf een hoofdrol bij beide goals. Eerst verzorgde hij het voorbereidende werk bij de 2-0 van Sneijder, waarna hij later zelf de 3-0 binnenkopte. "Bij de derde goal pakte Van der Sar heel mooi een vrije trap van Pirlo en uit de tegenaanval kon ik scoren. Vandaag hebben we goed gespeeld, iedereen werkte voor elkaar. Deze uitslag komt wel aan in Europa", glundert de reserve-aanvoeder.

Over zijn eigen optreden was de ervaren Feyenoorder ook dik tevreden. "Dit was een van mijn beste wedstrijden ooit. Het komt niet vaak voor dat ik bij de treffers zo'n groot aandeel heb", aldus de linksback, die vooral vol lof was over de teamprestatie van Oranje. "Als team waren we fantastisch. Daarnaast haalde iedereen ook individueel een hoog niveau. Zo'n start van een toernooi verzin je bijna niet. Niemand kan zeggen dat we onverdiend gewonnen hebben. Het stond bij ons perfect, bijna alles klopte. En als bij ons alles klopt, dan kunnen we heel goed voetballen."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen