Van Basten: "Verdiende zege voor Russen"

Ger
22 juni 2008, 00:00   Bijgewerkt: 22 juni 2008, 09:56

Bondscoach Marco van Basten legde zich na afloop van het verlies tegen Rusland neer bij de EK-uitschakeling. Nederland moest na een verlenging in Basel met 1-3 het hoofd buigen.

"Zij hebben zoveel meer kansen gehad. Ze hebben verdiend gewonnen", zei de vertrekkende keuzeheer van Oranje tegen de NOS. "In de verlenging was het wachten op de 2-1 van de Russen. We hadden toen te veel mensen die niet meer konden brengen wat ze moesten brengen. Er waren in de ploeg te veel jongens die er doorheen zaten. Op het laatst speelden we nog maar met een man of zes, zeven."

"Normaal gesproken hadden wij fitter moeten zijn. De Russen hebben na hun vorige duel een dag korter rust gehad. Bovendien hebben wij in ons laatste groepsduel andere jongens opgesteld. Het had daarom andersom moeten zijn. In de groepsfase hebben we goed, mooi en enthousiast gespeeld. Dat hadden we nu ook willen doen. Maar vanaf het begin speelden we geen voetbal. Het zat er gewoon niet in. We zijn nauwelijks in ons spel gekomen."

De bondscoach had vooral te doen met de afscheid nemende doelman Edwin van der Sar. "Ik had hem graag de finale en misschien nog wel meer gegund. Ook hier heeft hij het weer fantastisch gedaan. Het is jammer dat het zo is gelopen." De bondscoach prees de Russen. "Ze hebben heel goed gespeeld, op alle fronten. Ik wens ze verder veel succes toe. Rusland is in staat het toernooi te winnen."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen