Van Basten moet zich buigen over luxe-problemen

18 juni 2008, 13:43   Bijgewerkt: 18 juni 2008, 18:37

Met een lichte training in het Olympisch stadion van Lausanne heeft Oranje de eerste stap gezet richting de kwartfinale van komende zaterdag tegen Rusland of Zweden. Met drie overwinningen op zak en 23 fitte spelers in de selectie verloopt het EK dusver ronduit perfect voor Oranje. De enige problemen die coach Marco van Basten voorlopig heeft, zijn luxe-problemen. Ook voor de kwartfinale van komende zaterdag zullen lastige keuzes gemaakt moeten worden.

Zoals gebruikelijk op een dag na de wedstrijd, hoefden de spelers die gisteren in de basis stonden, alleen even uit te lopen. De rest van de groep, die bestaat uit spelers die tegen Frankrijk en Italië in de basis stonden maar tegen Roemenië rust kregen, moesten iets langer aan de bak. Deze groep werd de afgelopen dagen aangeduid als Oranje's 'A-team', de ploeg die tegen Roemenië in het veld stond werd ietwat neerbuigend een 'B-team' genoemd. Maar dit zogenaamde reserveteam bevatte wel onder meer Arjen Robben en Robin van Persie. Dat zijn toch twee spelers, die niet zouden misstaan in het basisteam tegen Rusland of Zweden. Sterker nog, het zou vrij bijzonder zijn om de snelle Robben of uitblinker Van Persie, tegen Roemenië verkozen tot man van de wedstrijd, over drie dagen in Basel op de bank te zetten.

"Dat zijn luxe-problemen", zei Van Basten enkele dagen geleden al over het overschot aan voetballend vermogen in zijn selectie. Maar ook een luxe-problemen, kunnen problemen worden. Want laten we eerlijk zijn: tegen Italië en Frankrijk zaten Robben en Van Persie op de bank en het draaide toen zó goed, dat er best wat voor te zeggen valt om in de kwartfinale met dezelfde samenstelling te spelen. Maar Robben en Van Persie hebben allebei specifieke kwaliteiten, die Oranje aantoonbaar sterker of gevaarlijker maken. Met name de snelheid van Robben is eigenlijk onmisbaar, omdat hij één van de weinige spelers in de selectie is die continu dreigend is. Hij zal daarom vermoedelijk sowieso in het team komen, in plaats van Dirk Kuyt.

Van Basten heeft nog een paar dagen om zich te buigen over dit luxe-probleem. Daarna zullen er harde beslissingen genomen moeten worden.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen