Van Basten houdt optie-Van Persie toch open

8 juni 2008, 21:38   Bijgewerkt: 8 juni 2008, 21:50

Robin van Persie start maandagavond tegen Italië mogelijk toch in de basis bij Oranje. Eerder deze week liet bondscoach Van Basten nog weten dat een plek in de basis tegen de wereldkampioen voor Van Persie 'te vroeg' zou komen, maar de blessure van Arjen Robben heeft hem aan het twijfelen gebracht.

"Het moment waarop Robin in de basis kan starten, komt dichterbij", sprak Van Basten geheimzinnig. Op de vraag of dit betekent dat Van Persie al tegen Italië kan starten, reageerde de coach ontwijkend. "Ik zei net, dat het moment dichtbij is. Hoe dichtbij, mogen jullie zelf invullen. Maar het is inderdaad een mogelijkheid om hem op de plek van Robben te zetten. Maar we hebben meer opties."

Van Basten was er zichtbaar trots op dat de opstelling van Nederland nog een aantal vraagtekens bevat. Eigenlijk weet niemand zeker welke elf spelers de coach maandagavond tegen Italië de Zwitserse wei in stuurt. "Ja, goed hè", lachte de trainer. "Waarom dat zo is? Nou, we willen de tegenstander niet wijzer maken, dan ze al zijn. Als dit ons twee procent voordeel oplevert, is dat al mooi meegenomen."

Oranje zal dit mogelijke kleine voordeel immers hard nodig hebben, zo liet Van Basten weten. "Italië is een zware tegenstander. Als ze speler naar het karakter van de coach Roberto Donadoni, die ik heel goed ken, gaan we het heel zwaar krijgen. Maar we gaan proberen de drie punten te pakken, uiteraard."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen