Van Basten blikt 'met gepaste trots' terug

22 juni 2008, 17:08   Bijgewerkt: 22 juni 2008, 17:45

Erg lekker geslapen heeft Marco van Basten niet. Na de wedstrijd tegen Rusland, die een einde maakte aan de Nederlandse titelaspiraties op dit EK, schrok hij een paar keer wakker. 'Het is toch niet waar, dat we er uit liggen', spookte door het hoofd van de coach. "Maar het is wel waar", zei de bondscoach zondag, tijdens zijn laatste persconferentie als bondscoach van het Nederlands elftal.

"Natuurlijk heeft die wedstrijd de hele dag door mijn hoofd gespookt", vertelde de coach, één dag na de teleurstellende uitschakeling tegen de Russen. "We hebben de wedstrijd nog niet specifiek besproken, maar het is duidelijk dat we niet aan voetballen toe gekomen zijn. De Russen waren beter, speelden heel sterk en creëerden veel meer kansen. Wat dat betreft is de nederlaag terecht."

Basten

Basten

De wedstrijd tegen de Russen betekende voor Van Basten zijn laatste duel als bondscoach. Hij treedt per 1 juli in dienst bij Ajax. "Hoe ik terugkijk op vier jaar bondscoachschap? Toch wel met gepaste trots. Er zijn veel nieuwe jongens bij gekomen en we hebben een leuke groep samengesteld. Maar goed, we gingen natuurlijk voor een prijs. Het is heel bitter, dat we daar niet in zijn geslaagd."

"Of het voor Nederland een lastig verhaal gaat worden om in de toekomst nog een EK of WK te winnen? Oh, weet ik niet. Kijk, het blijft natuurlijk een zware opgave om een toernooi te winnen, het is Nederland in de hele historie pas één keer gelukt. Alles moet kloppen om een prijs te kunnen pakken. Maar goed, Nederland brengt altijd goede voetballers voort, dus de kans blijft altijd aanwezig dat het een keer wél lukt. De huidige spelersgroep biedt in ieder geval hoop", besloot hij.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen