Van Basten baalt van problemen met veld in Basel

16 juni 2008, 13:17

Marco van Basten is niet blij met het feit dat het St. Jakob Stadion in Basel, waar Nederland haar kwartfinale moet afwerken, een nieuwe grasmat krijgt. Het veld was na het waterballet tijdens Zwitserland-Turkije aan vervanging toe en op dit moment wordt er een nieuwe mat geïnstalleerd. "Jammer", vindt Van Basten. 

"Ik vind het een beetje vreemd dat er, middenin het toernooi, ineens een nieuwe grasmat in het stadion gelegd wordt", stelde de bondscoach van Oranje maandag. "Ik heb het idee dat met zulke dingen soms te gemakkelijk omgesprongen wordt."

Van Basten haalde als voorbeeld de Champions League-finale in Moskou aan. Daar werd de kunstgrasmat, waarop normaal gesproken gespeeld wordt, op het laatste moment vervangen door een 'gewone' grasmat. "Toen stonden de twee beste teams van Europa tegenover elkaar, maar je zag continu spelers uitglijden. Bij zulke dingen is het voetbal niet gebaat. Het is niet goed voor de kwaliteit van de wedstrijd."

"Ik snap ook dat het, na de regenval tijdens Zwitserland-Turkije, misschien noodzaak was om de grasmat in Basel te vervangen. Maar het blijft jammer", besluit hij.

Nederland speelt komende zaterdag in Basel tegen Rusland of Zweden.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen