UEFA zou B-elftal Oranje respecteren

Koen Freriks
14 juni 2008, 15:02   Bijgewerkt: 14 juni 2008, 15:10

De UEFA zou het begrijpelijk vinden als bondscoach Marco van Basten dinsdag in de laatste groepswedstrijd tegen Roemenië een groot aantal basisspelers rust geeft. Dat verklaarde woordvoerder William Gaillard zaterdag in Wenen.

Nederland is al gekwalificeerd voor de kwartfinale, waardoor het laatste duel slechts een formaliteit is. "Het is duidelijk dat teams die al gekwalificeerd zijn voor de kwartfinales reserves opstellen", zei Gaillard. "Het is logisch dat de bondscoaches het risico op blessures of kaarten bij hun sterspelers willen voorkomen. Ook wat extra rust kan een rol spelen. De meeste teams hopen dat het in het derde groepsduel nergens meer om gaat." 

Gaillard heeft geen moeite met 'B-elftallen'. De Europese voetbalbond vindt het ook niet nodig om een regel op te stellen die het opstellen van een reserveteam verbiedt. "Kijk naar Tsjechië dat vier jaar geleden met een B-elftal Duitsland versloeg." Tot dusverre hebben Nederland, Portugal en Kroatië zich, met in de groepsfase nog één duel te spelen, al geplaatst voor de kwartfinales.

Oranje heeft nog wel grote invloed op het verloop in groep C. Als de titelfavoriet van Roemenië verliest, maken Italië en Frankrijk geen kans meer op een kwartfinaleplek.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen